Mitä? Päivän sivu?

Kirjoittaja: Valtteri

Saimme huhtikuun alussa iloisia uutisia Twitterin kautta. CSS Linen ylläpito ilmoitti, että sivustomme on esillä heidän css -galleriassa (www.cssline.com). Tämä loistava uutinen tuli täytenä yllätyksenä. Sivuston ulkoasusta oli pidetty sen minimalistisen ja yksinkertaisen ulkoasun vuoksi. Tästä meni tovi kun huomasimme Analyticsin kautta suuren määrän käyntejä myös toisen CSS -gallerian kautta. Sivusto www.minimalexhibit.com oli myös listannut sivustomme galleriaansa. Minimal Exhibit keskittyy nimensä mukaisesti listaamaan minimalistisia verkkosivuja. Näiden css-gallerioiden kautta sivumme on levinnyt myös muutamaan webdesignia ja -kehitystä koskevaan blogiinkin.

Kun aloimme suunnittelemaan sivustomme ulkoasua oli lähtökohtana yksinkertaisesti kliseinen sanonta "less is more". Tämä kulunut fraasi kuitenkin tuntuu vain toimivan. Sivustomme ensimmäinen kehitysversio sisälsi paljon enemmän värejä, kuvia ja yksityiskohtia. Tausta muuttui loppujen lopuksi hieman keltaisesta textuurista puhtaaseen valkoiseen. Kuvien määrä väheni myös rankasti. Sivustomme pääosassa on suuri otsikko. Alunperin tarkoituksen oli laittaa otsikoksi lyhyt kuvaus yrityksestämme ja toiminnastamme. Emme olleet kuitenkaan koskaan liian tyytyväisiä kuvaukseen. Viimehetkillä tulimme toisiin aatoksiin ja päädyimme laittamaan otsikoksi viimeisimmän Twitter-päivityksemme. Päivityksemme kertovat ajankohtaisemmin toiminnastamme kuin mikään staattinen teksti.

Valmis sivustomme on nyt äärettömän kevyt, turhat kuvat ja koristeet on jätetty pois, mikä on hyvä asia myös hakukoneiden kannalta. Hakukonejätti Google nimittäin järjestelee hakutuloksia nykyään myös sivujen nopeuden mukaan ( http://searchengineland.com/google-now-counts-site-speed-as-ranking-factor-39708 ). Tiny Villain on erittäin kiitollinen saamasta julkisuudesta ja haluaa kiittää niitä henkilöitä, jotka ovat sivumme näihin gallerioihin ilmoittaneet. Kiitos!